BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Har du blik for sammenhænge i barnets liv og et tværprofessionelt samarbejde?
Vil du være med til at finde nye veje til løsninger for udsatte børn og familier igennem etablering af og et samarbejde i et tværprofessionelt samarbejde mellem skole-, dag og familieområderne?
Vi søger 4 konsulenter, som har erfaring med familiearbejde/familiebehandling, til at løse opgaver på det alment forebyggende og foranstaltede niveau i et tæt samarbejde med aktørerne rundt om barnet og i de almene fællesskaber.
Samarbejdet skal styrke arbejdet helt tæt på børnene og bidrage til skabelsen af løsninger, der sikrer at sårbare børns forsatte tilknytning til almene fællesskaber.
Stillingerne ønskes besat pr. 1. august 2024.
Hvordan arbejder vi?
I familiebehandlingen arbejder vi med familier, hvor der er bekymring for barnets trivsel. Børnene vil ofte have adfærd, der er knyttet til familiens/forældrenes problemstillinger, og børnenes mistrivsel kan komme til udtryk på mange forskellige måder. Som familiekonsulent i Deltagelsesmuligheder for alle arbejdes der med at flytte det familieterapeutiske blik helt tæt på barnet/ den unge i en skole- og daginstitutionskontekst. I den fremskudte indsats vil du være fysisk på en skole 2-3 dage om ugen og have et tæt samarbejde med et tværprofessionelt team, bestående af teamleder og faglig leder, socialrådgivere, PPR-psykologer, ressourcekonsulent, tale -hørekonsulent og en anden familiekonsulent. Du vil have en fast gruppe af kollegaer, som du mødes oftere med.
I langt de fleste opgaver, vil du have indflydelse på både valg af opgave ift. dine individuelle kompetencer og metodevalg undervejs. Vi lægger stor vægt på åbenhed i teamet ift. sparring på de konkrete forløb, både når du har sagen alene eller med en makker.
Vi arbejder tæt sammen med Familieafdelingen, PPR, skoler og daginstitutioner. Vi bruger Feedback Informed Treatment i alle forløb med familierne og har et stort fokus på feedback og hvad der virker for familierne. Du kan læse mere om FIT i denne artikel fra Socialstyrelsen og på dette informationskort til familierne. Du kan forvente at blive en del af en metodebevidst arbejdsplads, hvor vi systematisk skaber data om, hvad der gør en positiv forskel for familierne.
Vores fælles grundsten og syn på forandringsskabelse er en systemisk og relationel forståelse. Det vil sige at vi forstår børn og familier ud fra et relationelt perspektiv og ønsker at udfordrer en mere individualistisk forståelse af barnet/familien.
Det er vigtigt at du kan og vil tage din faglighed og forandringsperspektiver med helt tæt på barnets hverdag i de almene fællesskaber.
Dine styrker og kvalifikationer
Vi ser, at du er drevet af et ønske om at skabe forandring for det enkelte barn og den enkelte familie, være tydelig, kunne stå fast i støtten og behandlingen til familierne og bevare dit gå-på-mod, selv hvis bølgerne går højt.
Du skal være skarp i din dokumentation, både mundtligt og skriftligt, af indsatser og formidling af denne, da det er en hjørnesten i det samlede forandringsarbejde.
Du er god til at skabe rammer og overblik i forløbene. Du får lagt en udviklingsplan i samarbejde med øvrige aktører, der er i barnets liv. Du har modet til at reflektere over din egen faglige praksis, og har ikke tilbøjelighed til at være fastlåst i din synsvinkel. Du er god til at se barnet/ familien og deres situation fra forskellige vinkler, og dermed bevidst justere eller ændre handlestrategier og metoder gerne i dialog med dine kollegaer.
Din uddannelsesmæssige baggrund er pædagog, socialrådgiver, lærer, psykolog eller anden samfundsfaglig relevant uddannelse, suppleret med relevant familie- og forandringsrelateret efteruddannelse og/eller erfaring.
Er du mindre erfaren eller nyuddannet kan du også komme i betragtning, hvis din indstilling og uddannelse udgør et relevant afsæt.
Hvem er vi?
Vi er en organisation i forandring, hvor vi de sidste to år har arbejdet på at øge det tværprofessinelle samarbejde mellem mellem almen og specielområdet. Kulturforandringen er godt i gang.
Planen er at man som medarbejde vil være organiseret i et område som vil have en monofaglig leder man refere til. Det monofaglige team man er en del af består af 10-12 familiekonsulenter.
Vi er opmærksomme på at arbejdet kræver at vi støtter og er til rådighed for hinanden. Du vil derfor mødes af kolleger, som er opmærksomme på at det selvstændige arbejde også kræver godt kollegaskab - både fagligt og socialt. Vi arbejder derfor løbende på at vedligeholde og udbygge rammerne for det gode kollegaskab.
Vi udvikler os løbende sammen blandt andet gennem ekstern supervision, og der er en velfungerende intern FIT konsultation. Din egen leder vil som regel også være i umiddelbar nærhed og klar til at sparre med dig og dine kollegaer.
Stillingerne er lønnet efter gældende overenskomster og arbejdstidsbestemmelser (SL) samt individuelle kvalifikationer.
Vil du vide mere
om arbejdet eller har du på spørgsmål på baggrund af det du har læst, er du meget velkommen til at kontakte leder af Familiecentret, Bo Brodersen, telefon 20 49 35 95.
Svares telefonen ikke lige, så send en sms, så kontakter jeg dig.
Ansøgningsfrist
Onsdag den 19. juni 2024.
Samtaler afholdes mandag den 24. juni 2024 eller 25. juni 2024.
Vi vil forbeholde os ret til at indkalde til løbende samtaler.
Alle stillinger er med tiltrædelse den 1. august 2024.
Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der har indarbejdet FN’s verdensmål i alt, hvad vi gør. Med verdensmålene som ramme arbejder vi for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed og grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt.
Du kan læse mere om vores arbejde med FNs verdensmål i Gladsaxestrategien.
I Gladsaxe Kommune har vi røgfri arbejdstid.
Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn/identitet, seksualitet, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Gladsaxe Kommune
-Virksomheden tilbyder:
Fastansættelse: fuldtid
-Arbejdsgiver:
Gladsaxe Familiecentret og Ungecenter, Rådhus Alle, 2860 Søborg
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 19-06-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6063683