Ny vaccine er forsinket: Må klare os med Pfizer og Moderna

Vaccination
Profilbillede
dato

En tysk variant af coronavaccinen fra medicinalvirksomheden CureVac bliver sandsynligvis ikke en del af det danske vaccineprogram.

»Vi må se i øjnene, at vi må udrulle vores vaccineprogram med de to vacciner, vi har,« siger Søren Brostrøm på et pressemøde med henvisning til Pfizer- og Modernavaccinerne.

Ifølge Søren Brostrøm skyldes det, da en ny vaccine fra tyske CureVac er forsinket og derfor kommer kan danskerne næppe blive tilbydt den nye vaccine, da den næppe kommer til at indgå i det danske vaccinationsprogram.

CureVac er på nuværende tidspunkt i den afsluttende fase med udviklingen af vaccinen og har derfor nednu ikke ansøgt om at få den godkendt endnu. Den tyske sundhedsminister Jens Spahn var tidligere på ugen - på vegne af EMA, Det Europæiske lægemiddelagentur, og udtale sig til Reuters – at EMA ikke forventer at træffe en beslutning om den nye tyske vaccine før august. 

Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, siger dog på pressemødet torsdag, at de manglende levrancer fra CureVac ikke får nogen store konsekvenser for, hvornår den danske befolkning er færdigvaccineret. Det bliver i september, uddyber han på pressemødet. 

Pr. 1.juni 2021 er den danske vaccinationskalender på nuværende tidspunkt udset til, at den sidste borger, der ønsker vaccination, får det sidste stik i medio september. 


Kilde: Sundhedsstyrelsen