Socialsygeplejerske søges til Gladsaxe Kommune for at støtte socialt udsatte borgere og udvikle ny funktion

dato

Vil du være med til at forbedre sundheden for socialt udsatte borgere? Og har du mod på en selvstændig rolle i en nyoprettet funktion? Så er det måske dig, vi søger som vores nye socialsygeplejerske

Vi søger en engageret og selvstændig socialsygeplejerske til Gladsaxe Kommune. Som socialsygeplejerske vil du spille en central rolle i arbejdet med at bygge bro mellem udsatte borgeres behov og det eksisterende sundhedssystem. Funktionen retter sig mod udsatte borgere, der fx har et misbrug og/eller psykiske lidelser, er hjemløse eller har andre komplekse sociale udfordringer og som samtidig har sundhedsfaglige problematikker.

Dine opgaver vil være alsidige og kræve både faglighed, relationelle evner og handlekraft. For at lykkedes skal du også kunne finde alternative og fleksible måder at håndtere udfordringer med sundhed og sygdom.

Dine opgaver vil blandt andet være at

  • Være opsøgende i de socialt udsattes miljøer og etablere kontakt til udsatte borgere, der har svært ved at opsøge hjælp i forhold til egne helbredsudfordringer. Det kan fx være på væresteder og i borgers eget hjem.
  • Foretage sygeplejefaglige vurderinger, identificere behov og igangsætte relevante indsatser i samarbejde med borgeren med fokus på det rehabiliterende perspektiv.
  • Etablere kontakt til sundhedstilbud og koordinere, støtte og motivere borgerne i at overholde deres aftaler på fx hospital og almen praksis. Der kan være situationer med følgeskab, når opgaven kræver det.
  • Bidrage til en helhedsorienteret indsats og sammenhæng i borgers forløb på tværs af sektorer og afdelinger i kommunen.
  • Sikre at borgerne støttes i at overgå til andre relevante indsatser i kommunen eller regionen, hvis der er behov.
  • Fungere som vidensperson og yde tværfaglig sparring inden for socialsygeplejerskens arbejdsområde, fx ved at højne vidensniveau om udsatte borgere eller sparre om sygeplejefaglige problemstillinger.

Vi søger dig som
  • Er uddannet sygeplejerske.
  • Har en bred klinisk erfaring, arbejder selvstændigt og er reflekteret. Du kan selvstændigt vurdere og handle på borgernes sundhedstilstand samt udføre den mest almindelige instrumentelle sygepleje på lægelig ordination. Du kan skabe overblik, prioritere og dokumentere dit arbejde.
  • Har ’socialt blik’, viden og erfaring fra sygepleje til borgere, der er socialt udsatte. Du har erfaring med at arbejde med målgruppen, herunder misbrug og psykiatri. Du ved hvilke problemstillinger, socialt udsatte har i deres liv, og hvad der udfordrer dem. Det er en fordel, hvis du har viden om de miljøer, hvor mennesker med komplekse sociale problemer færdes.
  • Har stærke relationskompetencer og formår at skabe tryghed og tillid, også i mødet med borgere i kaotiske livssituationer. Du tager udgangspunkt og afsæt i den udsatte borgers behov og ikke udelukkende i den somatiske problemstilling.
  • Er nysgerrig, samarbejdsorienteret og har evne til at formidle og koordinere på tværs af forskellige faggrupper og sektorer. Du er vedholdende og pragmatisk, og er bevidst om vigtigheden af at være en aktiv del af den store sammenhæng i den tværfaglige opgaveløsning for udsatte borgere.
  • Trives med at arbejde selvstændigt, men ser samtidig værdien i at være en del af et tværfagligt fællesskab, hvor vi sparrer med og hjælper hinanden.
  • Tager medansvar for, at vi har et godt arbejdsmiljø.

Det er en fordel, hvis du kender til en kommunes arbejdsområder og hvis du har kørekort.

Udvikling af funktionen
Socialsygeplejerskefunktionen er nyoprettet i Gladsaxe Kommune. Du vil derfor spille en central rolle i at forme og udvikle den i tæt samarbejde med ledelsen og samarbejdspartnere. Særligt i det første år vil der være fokus på at etablere kontakt til målgruppen, kortlægge behov, udvikle arbejdsgange og etablere samarbejde. Du bliver dermed en vigtig del af arbejdet med at sikre, at funktionen skaber størst mulig værdi for både borgere og organisationen.

Du kan forvente
  • En grundig introduktion til Gladsaxe Kommune og samarbejdspartnere i Regionen.
  • Et job med dedikerede kollegaer, som alle drives af at støtte borgere i at komme godt videre fra en svær livssituation.
  • En organisation, som har fokus på faglig kvalitet og at sikre helhedsorienterede løsninger sammen med borgerne.
  • Et afvekslende job med en høj grad af frihed til at planlægge din arbejdsdag.
  • Gode muligheder for faglig udvikling, herunder deltagelse i netværk for socialsygeplejersker på tværs af kommuner.

Du bliver en del af Råd og Indsats
Råd og Indsats hjælper socialt udsatte borgere, oftest i akutte situationer. Dine kollegaer udfører blandt andet opsøgende besøg ved bekymringshenvendelser samt er støtte- og kontaktperson og myndighedsindsats for borgere på herberg og krisecentre. Vi er et team på otte medarbejdere med forskellige fagligheder, bl.a. socialrådgivere og pædagoger, som også omfatter kommunens Akutboligformidling.

Som socialsygeplejerske vil du være den eneste sygeplejerske i Råd og Indsats. Vi har derfor fokus på, at du kan få den relevante sundhedsfaglige sparring og sygeplejefagligt netværk i organisationen bl.a. i kommunens Rusmiddelcenter og Midlertidige Pladser. Du vil også have et tæt samarbejde med kollegaer fra mange forskellige tilbud og indsatser i Gladsaxe Kommune, som fx væresteder, socialpsykiatriske tilbud, Forebyggelsescentret samt den kommunale sygepleje og helhedspleje. Du vil også samarbejde med bl.a. hospitaler, behandlingspsykiatrien, almen- og speciallægepraksis samt regionens socialsygeplejersker.

Løn- og ansættelsesforhold
Stillingen er på 37 timer og ønskes besat pr. 1. september 2025.
Løn og ansættelse sker i henhold til gældende overenskomst efter principperne om Ny Løn.
Du ansættes som selvtilrettelægger. Arbejdstiden vil som udgangspunkt primært være i dagstiden, men i løsningen af opgaven kan det være relevant at være fleksibel indstillet i forhold til at arbejde på andre tider.

Du vil referere til leder af Råd og Indsats. Arbejdssted er på Gladsaxe Rådhus, men du vil have en udgående funktion.
Gladsaxe Kommune har fleksibel arbejdstid og en række personalegoder målrettet den sunde arbejdsplads.

Yderligere oplysninger
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte leder af Råd og Indsats Jannie Olsen på telefon 20 30 69 57.

Ansøgningsfrist
Fredag den 13. juni 2025.
Vi forventer at holde samtaler fredag den 20. juni og tirsdag den 24. juni.

I Gladsaxe tager vi udgangspunkt i borgernes og virksomhedernes behov og trivsel i alt, hvad vi gør. Bæredygtig velfærd og udvikling er en mærkesag for os og vi arbejder for både social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed. Med FN’s verdensmål som ramme ser vi en bæredygtig fremtid som noget, vi skaber sammen – med borgere, virksomheder, foreninger og lokalsamfundet. Du kan læse mere om vores mål i Gladsaxestrategien.

Ingen ansatte i Gladsaxe Kommune må ryge eller bruge tobaksrelaterede produkter i arbejdstiden, som for eksempel snus og vapes.

Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn/identitet, seksualitet, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

 

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Gladsaxe Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

SSF BUB, Gladsaxevej, 2860 Søborg

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 13-06-2025;

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/51a1f038-bee5-4e5c-897a-a36e22b1567f

Data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet